Val av hudvårdsprodukter och make-up

image 7

För att skydda huden emot yttre påfrestningar såsom luftföroreningar, dataskärmar etc behöver man vårda en mogen hy lite extra noga. Det gör man bland annat genom att tillföra fukt samt mängder av antioxidanter. Vanliga antioxidanter i krämer är vitamin C och E, samt A-vitaminsyran retinol. Huden behöver både fukt och fett i krämerna. Det blir också viktigare att försiktigt peela bort döda hudceller för att hjälpa cellförnyelsen på traven.

Den åldrande huden blir tunnare och ser lite mer genomskinlig ut, känsligare i största allmänhet. Det kan göra att man behöver byta typ av hudvårdsprodukter och make-up såsom kvinna mitt i livet.

Huden behöver lite fetare produkter till kvällen med hjälp av hudoljor och serum. Blanda gärna i aloe vera gel i en hudolja för att få extra fukt.

Försök vara noga med val av hudvårdsprodukter. Välj sådana som inte innehåller onödiga kemikalier. Det här kan vara svårt eftersom marknaden svämmar över av hudvård och make-up. Det kan vara bra att tänka på att allt man smörjer på huden också går in i kroppen. Det är ju samma funktion som att ta hormoner via huden. Egentligen ska man inte smörja något på huden som man inte kan äta, om man ska vara riktigt noggrann.

Jag har letat runt mycket under många år och även om jag gärna väljer ekologiska hudlotions efter duschen så väljer jag lite andra produkter, inte alltid ekologiska, för mitt ansikte som verkligen går in i huden och gör nytta. Jag växlar dessutom gärna mellan ett hudvårdsmärke och naturliga ekologiska hudoljor som till exempel jojobaolja, morotsolja och mandelolja.

Det har kommit ett nytt spännande 100 % naturligt märke av hudvårdsprodukter på marknaden som jag kan rekommendera. Hudvård utan vatten, baserade på talg från gräsbetande djur med väldigt få ingredienser. Min favorit är tallow balm.

Läs gärna mer på: https://www.nobondbeauty.se/

Och det viktigaste av allt, slarva aldrig med rengöringen till kvällen.

Kur för torra händer

Tvätta händerna. Skrubba båda händerna med kokosflingor för att få bort torr och död hud. Smörj in med en vegetabilisk olja och sätt på plastpåsar eller plasthandskar så att oljan tvingas in i huden. Sitt så minst 20 minuter vid till exempel TV-tittande.

Makeup

Make-up innehåller ofta konstiga kemikalier och där får man välja med sunt förnuft. Hittar man en mascara utan onödiga kemikalier så desto bättre. Börja alltid med ett rengjort ansikte och med en hudlotion som skydd under dagen.

image 8

När huden blir mer genomskinlig då vi åldras kan det behövas lite mer make-up än tidigare. Ett sätt är att välja ett gladare, färgstarkare läppstift och att färga ögonbrynen samt se till att de har en snygg form. Det ramar in ansiktet fint med snygga ögonbryn. Ta hjälp av en ögonbrynspenna eller ögonbrynsgel.

Många går på salong och sätter dit fransar med lim för att alltid vakna snygg och slippa mascara. Vissa kvinnor har fått förfärliga allergireaktioner av limmet som används, så innan du eventuellt provar, välj salong och terapeut noggrant.

Ett sätt att se lite piggare ut är att böja upp fransarna med en ögonfranstång. Det öppnar upp blicken på ett positivt sätt. Man kan också gå på salong och göra en så kallad lash-lift som böjer upp fransarna så att det håller i flera veckor. Då brukar man även färga fransarna samtidigt.

Ytterligare ett tips är att byta till en roligare och starkare färg på glasögonbågar. Det kan göra underverk för humöret.

image 9